EINDELIJK WEER - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Tara Stegehuis - WaarBenJij.nu EINDELIJK WEER - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Tara Stegehuis - WaarBenJij.nu

EINDELIJK WEER

Door: Tara

Blijf op de hoogte en volg Tara

28 Januari 2009 | Mexico, Mexico-stad

Jaaa daar ben ik weer! Gelukkig nu weer uit het ZONNIGE Mexico!

Jeetje er is weer een hoop gebeurd in de tussentijd.

Laat ik natuurlijk beginnen met onze vakantie. De laatste keer dat ik een bericht had achtergelaten gingen we quad rijden in de jungle. Hihihihi als ik er aan terug denk zagen we er weer super charmant uit met rare fiets/pothelmpjes. Eigenlijk bijna elke keer als we een excursie gaan doen zien we er niet uit. Maar .... dat mocht de pret zeker niet drukken. Lekker scheuren door de modderige jungle paden en net niet tegen een boom aanknallen. In het begin stuurde het voor de ballen niet, maar ik heb er toch goed en zonder kleerscheuren vanaf gebracht. Zoals het die hele week regende regende het toen ook een beetje. Koud was het absoluut niet en we hebben zelfs ook nog gezwommen in een kleine maar diepe cenote(ondergrondse rivier die op sommige plaatsen te betreden is).
Woensdag hoopten we op mooi weer voor dan eindelijk een stranddagje. Maar nee hoor. Toen hebben Judith en ik haar ouders en vriend meegenomen naar de Poblado. We moesten even onderhandelen met de security maar daarna mochten ze even snel binnen een kijkje nemen(Ze kunnen ons hier toch niks weigeren, blond en een glimlach doet het hier goed).
Donderdag namen Judith haar ouders ons mee op een bus excursie naar Coba. Een Maya stad met de op één na hoogste Maya tempel. In de bus vol met Nederlanders en een Nederlandse gids had ik echt een hollands vakantie gevoel. Heerlijk was dat zeg. Het was wel gek dat we ineens op moesten letten met wat we zeiden. Iedereen verstaat natuurlijk wat je zegt!
We moesten eerst 3 uur rijden naar de ruines. Het mooie van deze vond ik dat het midden in de natuur ligt, je krijgt dan een veel beter beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. De ruines van Tulum waar we waren geweest lagen aan de kust en alle bebossing was weggehaald. We hadden nu natuurlijk ook een gids die ons van alles vertelde. Bij Tulum wisten we niks en waren het eigenlijk maar gewoon een hoop stenen bij elkaar!
Boven op de tempel had je een gigantisch uitzicht over de jungle. Helaas was het weer bewolkd dus we hadden geen optimaal zicht.
Vanaf de ruines werden we in bakfietsen teruggereden. En het zal niet... het ging weer regenen. Het leek Nederland wel. Hebben wij een keer een week vrij, regent het de hele week. En de mensen hier maar zeggen dat het in Mexico nooit lang slecht weer is.
Na de bakfiets gingen we met de bus naar een cenote toe.(Daarr staat deze omgeving bekend om) Ik moet zeggen dat dit de mooiste tot nu toe was. Je moest via een kleine ingang met een ronde houten trap naar beneden. Vanaf die trap hadden ze op 2 plaatsen een soort van duikplank gemaakt. Van binnen is het net een kleine grot met super helder water. Dit keer hebben we er niet in gezwommen omdat het nou niet echt lekker weer was.
Na de cenote gingen we op z'n Mexicaans (warm) lunchen. Dat restaurant lag aan een meer waar krokodillen in zaten. Na de lunch stonden we dus allemaal aan de kant om ze te spotten. Kinderen uit de omgeving lokken de krokodillen met stukjes rotte kip aan een visdraadje zodat toeristen foto's kunnen maken. Natuurlijk verwachten ze dat ze een fooitje krijgen. Onze gids had ons nadrukkelijk gevraagd dat niet doen want het is natuurlijk levens gevaarlijk. Ze staan op 2 meter afstand van die beesten en soms nog wel met hun rug er naar toe. Het zal niet lang duren voordat ze er genoeg van hebben dat de kip steeds uit hun bek getrokken wordt.
Na krokodillen kijken gingen we op weg naar Punta Laguna (een groot meer) waar we wilde aapjes gingen opzoeken en kijken hoe Rosalie en haar familie leeft. Het was even de vraag of de apen zich zouden laten zien vanwege het weer maar boven verwachting waren er genoeg! Foto's maken was alleen erg lastig omdat ze veels te veel bewogen en te hoog in de bomen zaten. Ik heb mijn best gedaan! Rosalie is een vrouw van in de 20 met 3 kinderen die bij het meer woont in haar rieten huisje. Ze slaapt in een hangmat en verdient haar geld door te laten zien hoe ze leeft. Ook naait ze jurken en tafelkleden voor speciale gelegenheden voor mensen uit dorpjes verderop. Dat op een naaimachine die er niet uit ziet en alleen naar voor en naar achter kan. Toen we kwamen was ze mais torillas voor ons aan het maken op een hete steen. Het is bijna niet voor te stellen hoe je nog zo kunt leven. Hier in Mexico worden we er steeds meer aan herinnerd hoe goed wij het in Europa wel niet hebben. Maar hoe negatief we alsnog in het leven staan. Ook al hebben de mensen het hier zwaar, ze blijven de glimlach houden. Ik hoop dat ik die ook mee naar huis kan nemen.
Op de terugweg in de bus heb ik heerlijk uit het raam naar het donker wordende Mexicaanse landschap gekeken.
Vrijdag helaas als weer de laatste dag met z'n allen samen. 's Avonds zijn we uitgeweest in de Coco Bongo. Een heel bekende uitgaans gelegenheid in Playa Del Carmen en Cancun. Een avond vol met Dans,zang en show. Echt helemaal super. Judith en in werden de hele tijd gevraagd om op de bar te dansen. Natuurlijk ook gedaan. Zelfs Edwin(de vriend van Judith) stond ons op een gegeven moment nog gezelschap te houden. Wie ooit naar deze omgeving gaat raad ik zeker aan om hier heen te gaan. Als je van uitgaan en show houd dan.
En toen was het alweer zaterdag! De vertrekdag. We hadden mazzel en mochten meerijden met de bus naar het vliegveld. Bij ons hotel liet hij ons eruit en moesten we afscheid nemen. Dat viel even erg zwaar, vooral voor Judith natuurlijk. Dan ben ik misschien wel blij dat paps en mams niet gekomen waren. Anders had ik ook mee terug willen gaan naar huis.
En je raad het nooit na zaterdag werd het weer mooi weer! Gelukkig waren we zondag nog vrij dus zijn we lekker naar het strand geweest.

Maandag moest ik gelijk weer om 07.00 uur weer op de Spa zijn om te openen. Je bent dan wel stagiare maar zo zien zij het niet altijd. Van 07.00 uur tot 12.00 uur stond ik alleen en het ging hardstikke goed! Ik heb het ook wel naar mijn zin op de receptie in de spa. Toch wil ik de laatste 4 weken weer wisselen van afdeling. Ik wil iets doen in de buitenlucht. Misschien wel animatie of wat Judith nu doet Beachbutler.

Dinsdag kreeg ik ineens te horen dat ik naar een ander resort moest om daar te helpen (Azul Sensatori). Het zou maar voor 4 dagen zijn en zaterdag avond zou ik gewoon weer hier terug zijn in de poblado. Nou leuk dacht ik, een paar dagen gluren in een ander resort van dezelfde keten. Ik zou ook daar verblijven dus ik moest wel een tas met schone kleren mee nemen. Woensdag stond ik om 07.00 uur klaar en werd ik opgepikt. Om 07.30 uur kwamen we aan en heb ik tot 10.00 uur alleen zitten wachten in de lobby tot er iemand voor mij kwam. Ze hadden één of andere vergadering die was uitgelopen. Maar goed ik kwam op de afdeling Groups & Weddings terrecht. Er was een groep van meer dan honderd man in het hotel en ook nog eens 5 bruiloften in 4 dagen dus ze konden wel wat hulp gebruiken. Toen ik ze alleen vertelde dat ik maar voor 4 dagen bleef leken ze niet zo vrolijk. Nee hoor, zeiden ze we hebben je voor veel langer nodig. Uitendelijk kwam ik er dus achter datt ze me voor een maand daar wilden houden. Ja maar dat was niet de afspraak. Vier dagen en niet meer. Ook al sliep ik in een mooie hotel kamer met jacuzzi op het resort en mocht ik in de restaurants eten(ja ik heb nog wel eens mazzel)Zit ik daar dan alleen met een tas voor maar 4 dagen. Ik heb alles in de poblado liggen en Judith is daar. Ik heb daar mijn vrienden al gemaakt en ik had me gewoon ingesteld op 4 dagen. Gelukkig heb ik mijn mondje nog dus zaterdag avond stond ik gewoon weer voor de ingang van El Dorado Royale met een big smile. Het werk beviel me wel trouwens. Nieuw, afwisselend en veelal buiten. Vijf hysterische bruiden meemaken in vier dagen wie wil dat nou niet, hardtikke leuk allemaal natuurlijk.
Maar ik ben weer blij dat ik gewoon weer terug ben in de saaie poblado(waar het trouwens wel al wat levendiger aan het worden is)

Nou dat was me wel weer een verhaal zeg! Ik hoop dat ik het nog een beetje boeiend heb kunnen houden.

Ik wil bij deze ook Roos en Daan nog feliciteren! Volgend jaar ben ik er weer bij en optijd! HIEP HIEP HOERAAAAAAA!

Hele dikke knuffel van mij!

• 28 Januari 2009 - 16:52

Fleur:

Yeeeeeeh ik ben weer eerste :D ga er een sport van maken denk ik.
    Nou het was nog boeiend hoor! Als ik zo je verhaal lees vergeet ik bijna dat het soms ook heel zwaar zal zijn. Klinkt allemaal zoooo vet!
    Het wordt ook steeds duidelijker dat die mexicanen nogal vreemd zijn soms... Lekker veel miscommunicatie en ze houden niet echt veel rekening met je, maarja. Never mind! Je maakt gewoon lekker misbruik van hun zwak voor blondies haha.
    Ik zou een moord doen voor lekker weer hier in NL! Het blijft koud en frosty. Heb al 2 dagen de griep nu dus ik lag gister half in coma, snotterend en hoestend in mn bedje...
    Ik ga er een eind aan breien. Hoop snel weer een leuk bericht van je te lezen!
    Dikke koes & take care!

• 28 Januari 2009 - 18:19

Tony,irma En Luuk:

Hoi tara,
    Leuk, leuk, leuk, zeg al die avondturen. Niemand pakt je dit meer af. En goed van je dat je je mond hebt opgetrokken. Als je dus niet assertief genoeg bent maken ze gewoon misbruik. Je hebt het wel weer mee gemaakt. Jeetje zeg je zit er al bijna weer 3 maanden wat gaat de tijd snel. Je ouders zullen al wel aan het aftellen zijn. Voor je het weet sta je weer voor de deur. Zondag gaan we gezellig volleyballen, maar dat heb je vast al gehoord. Werk ze weer en hou vol Dikke kus irma, tony en luuk.

• 28 Januari 2009 - 18:51

Mieke:

Hoi lieverd,

Als ik je bericht lees, hoor ik je stem, zie ik je ogen en alle gebaren aklsof je naast mij staat. Wat jkenne we elkaar toch goed en wat hoor je inmiddels bij ons na al die jaren trouwe vriendschap. Waar ik in het begin bang voor was: niets zien en alleen maar werken is gelukkig in de praktijk heel anders uitgepakt. wat een ervaringen allemaal!!Geod en leuk om te lezen. Hier hebben we inmiddels weer vorst!!wie weet kunnen we nog een keer schaatsen. Ik kom net van mijn scriptiegesprek.Dit gesprek is de helft van mijn eindopdraht voor de PABO. Ik had een 7,5 en eigenlijk was ik daar niet blij mee. De meeste hadden een 8 en ik vin dat ik even goed ben. Mar eerlijk,ik denk dat ik een beetje tegenstrijdig was op het laatst en dat heeft mij een halve punt gekost. Slagen is slagen dus ik moet niet zeuren.
    Nu wacht de boekhouding en dan hopelijk een heerlijk ontspannen weekend daar ben ik aan toe!
    Dikke kus,

• 28 Januari 2009 - 18:52

Mieke:

of heb ik een 7.5 omdat ik hier en daar wat letters omdraai c.q, vergeet!

haast,haast,haast!!!

• 28 Januari 2009 - 19:43

Papa En Mama:

Hallo lieverd,

Wij hebben heerlijke pannenkoeken met vette spek gegeten bij Revé en Ruud. Zij passen op het huis van Tanja en Ruud. Na een kopje thee/koffie te hebben gedronken werden wij de deur uitgekeken, want Revé wilde in bad. Eenmaal thuis, hebben wij snel op jouw site gekeken of jij al wat had geschreven.Ik heb alles voorgelezen aan papa die de was aan het opvouwen was.Gerrit is alweer een dag thuis gebleven, omdat ja je raadt het al, hij sinds lange tijd weer last van zijn rug heeft. Lekker volleyballen zondag,ja gezellig met ons kneusje!!!!!!!
    Lieverd tot de volgende keer en doe de groeten aan Judith.

• 28 Januari 2009 - 20:01

Veetje:

Lieve Tara,
    Lang verhaal zeg, maar erg leuk om je belevenissen weer te lezen. Ik ben erg blij dat je het leuk heb gehad met de ouders van judith dat weekje. Heb je ook nog lekker leuke dingen gedaan ondanks het weer. En als je iets niet wilt dan moet je gewoon je mond open trekken want je bent inderdaad een stagaire en soms gebruiken ze je gewoon omdat je niks kost voor ze. En je bent nog een goede stagaire ook dus ze weten van wie ze het vragen!
    Maar taartje laat zich niet kennen he:)
    Ik kom net uit bad, en hij maakt nu een lekker lawaaitje, ik schrik er even van. Morgen ga ik naar opa en oma om de smart te showen. Zal ik gelijk even langs jou smarten?:P
    Lieverd, doe je best en tot snel!
    Kusjes en slaap lekker

• 29 Januari 2009 - 14:52

Saskia:

Hoi Taar
    Ik heb net een enorm lange email geschreven, op reactie plaatsen gedrukt en nu is het hele bericht foetsie. Nu even geen tijd meer om het overnieuw te doen, maar je hoort de verhalen van Daan z´n party nog van me.
    Kus en tot snel

• 30 Januari 2009 - 09:32

Leonie:

Heeeeee lieverd! jeetje wat een verhaal weer! Wat heerlijk dat je lekker met de ouders van judith leuke dingen hebt gedaan!:D Zo zie je tenminste ook andere delen van mexico. Ja t afscheid lijkt me dan wel weer zwaar..maar ik zat net te denken..nog een paar weken en dan ben je alweer thuis!!:O:D 1 april toch?? t gaat zo snel allemaal:D heb je mijn kerstkaart nou eindelijk eens gehad?:P hahaha..volgende keer breng ik 'm persoonlijk langs:P ben vandaag dagje vrij..lekkr mn kamer aan t soppen geweest en vanmiddag autorijden..mag in maart afrijden:D als t goed gaat(A):P verder nog steeds heel druk met school..Gister geshopt..heb es even een nieuwe parij kleding gekocht!! Weet je waar ik zin in heb? als je terug bent dan heeerlijk al je verhalen luisteren met een kop thee erbij:D hihi! Ja en inderdaad..goed van je afbijten hoor!! het wordt heel snel vergeten dat je stagiaire bent!! Maar zo te lezen red je t wel! gelukkig! Nou meis hoop snel weer van je te horen! Ik ga een broodje eten..Doe voorzichtig en tot snell!!
    (L) youu xxx

• 30 Januari 2009 - 15:14

Tineblokzijl:

Hallo
    Wat een mooi verhaal weer. dat neemt niemand je toch meer af. Ik heb alleen geen idee hoelang je daar nog blijft.Of heb ik dat soms niet gelezen. Hier gaat alles prima. Januari is altijd een saaie maand in Nederland dus geniet nog maar lekker van dat heerlijke zonnetje.
    In Maart ga ik met Berend, Peter en carla skieen in Zwitserland en hoop daar ook een heerlijk zonnetje bij te krijgen.We hebben er wl super veel zin in.
    Marco belde van de week of ik nog een dagje op de markt wilde staan maar ik had er geen zin in, de band is nu toch een beetje weg, want je ziet elkaar helemaal niet meer. Tara geniet er nog lekker van
    dikke kus tine

• 03 Februari 2009 - 20:44

Saskia :

Hoi Taar,

Ik had nog beloofd om even wat te schrijven over daan z´n 18e verjaardag.Op donderdag hebben wij z´n verjaardag gevierd voor familie en vrienden. Je pa en ma waren natuurlijk ook aanwezig.Op zaterdag had daan een feest georganiseerd voor z´n school en hockey vrienden. Hij had ruim 60 man uitgenodigd en dat moest allemaal in ons huis. Dus alles uitgeruimd en aan het huis een soort tent gebouwd. DJ set er in en feesten maar.Na wat alcoholische consumpties kwam de klap op de vuurpijl. Vrienden hadden een stripper geregeld. 4.30 ging bij ons het licht uit.Op zondagmorgen een laag bier van de houten vloer boenen, maar het was het allemaal waard geweest. Jammer dat je er niet bij was.kijk op hyves voor wat foto´s. Op dit moment is het 22.45 en het sneeuwt lichtjes. Dat wordt morgen weer krabben. Ik ga mijn bedje opzoeken. Dikke kus en fenetre.

• 04 Februari 2009 - 20:55

Desiree:

Hey lieve Taar,
    Wat een verhaal zeg! Heerlijk om te lezen dat je veel meemaakt en nu ook leuke dingen;-) Zo hoort het ook natuurlijk! Wel balen zeg dat je uitgerekent in je vakantie regen had, maar gelukkig heb je veel schik gehad. Ik ben afgelopen maandag met mijn nieuwe begonnen bij de Berman Kliniek in Bilthoven als boekhouder. Eerste indruk is goed, leuke collega's en een mooie omgeving. Met de rest van de familie gaat het prima en buiten is het een beetje wit. Echt mooi om te zien. Nou lieverd, geniet van de mooie dingen in Mexico en tot later.
    Dikke kus Ed,Desiree, Ricardo en Michell

• 18 Februari 2009 - 12:41

Maris :

Hee schat
    ik ben blij dat ik je van de week weer ff had gesproken!
    t is al weer 3 weekjes terug dat je hier een berichie heb gezet! hahaha nou maar zo tehoren had je het nog suuuuper naar je zin en wilde je ook niet naar huiss, dus dat is goed nieuws!!
    nog 5.5 weekjes ongeveer.. de tijd gaat super snel man! nou schat. tot dan! en maak dr nog ff wat van de laatste weken! doeeeg schat! xxx