VAKANTIE - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Tara Stegehuis - WaarBenJij.nu VAKANTIE - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Tara Stegehuis - WaarBenJij.nu

VAKANTIE

Door: Tara

Blijf op de hoogte en volg Tara

13 Januari 2009 | Mexico, Mexico-stad

Hallo allemaal hier ben ik weer vanuit het op dit moment bewolkte Mexico!

Vanaf zaterdag tot maandag ben ik heerlijk vrij! Judith haar ouders en vriend zijn zaterdag hier in Playa Del Carmen aangekomen. Judith verblijft bij hun in het hotel. Je begrijpt natuurlijk hoe blij die nu weer is. Ik zou eigenlijk gewoon in de poblado blijven maar uiteindelijk zit ik nu ook in een hotel. Het is meer een appartement dan kamer. Ik heb een woonkamer met apparte slaapkamer met een drie persoons bed volgens mij! Ennnn zelfs een keukentje. Het was er wel een beetje kaal en groot zo voor mij alleen dus heb ik al mijn kaartjes vanuit de poblado meegenomen en hier opgehangen. Ook al is het maar voor een week, ik moet wel mijn eigen plekje hebben. Vanmorgen heb ik een heerlijk geklutst roerei gemaakt. Hmmmm heerlijk dat was lang geleden!

De zondag ervoor zijn we nog naar Rio Secreto geweest. Een grot/cenote niet ver hier vandaan. Via een man die excursies verkoopt bij ons op het hotel kregen we te horen dat we daar goedkoop heen konden omdat we nu inwoners van Mexico zijn. De grot was echt hardstikke mooi. Maarja een grot blijft toch een grot. En aangezien Judith en ik wel vaker een grot hebben gezien vonden we deze nou niet heel veel bijzonders. Wat dan wel weer leuk was, was dat op verschillende plaatsen het water zo hoog stond dat je moest zwemmen. Maar daar hing ook weer een nadeel aan vast. Je kon je fototoestel niet meenemen. Daar hadden zij dus een fotograaf voor. Op een gegeven moment leek het meer op een foto sessie dan op een grot tocht. En dan zie je er ook nog zo charmant uit. Zie veels te groot wetsuit met hangend kruis, knal geel zwemvest, surfschoentjes waar je grote teen uitkomt en dan nog die oranje helm met lampje voorop. Je begrijpt natuurlijk dat we alle foto's hebben gekocht! Niet natuurlijk. Maar we hebben ons wel rotgelachen bij het bekijken van de foto's.

Gisteren zijn we met met z'n allen naar Xcaret geweest. Dat is een natuurpark/ dierentuin. Het kost normaal 99 dollar maar Judith en ik hadden weer mazzel en kregen 50% korting doordat we een FM3 hebben (werkvisum). Het was een hardstikke mooi park , ook heel erg groot maar toch hadden we er meer van verwacht. We hebben daar ook nog een snorkel tour gedaan in een rivier die ook door grotten heen gaat. Weer opgehesen in een zwemvest, maar nu tot verschrikking ook met twee gordels tussen je benen (net als bij muurklimmen) omdat je zwemvest anders boven je hoofd uit komt in het water. Jeetje wat zat dat naar zeg. En ik zeg het nu nog netjes. Gelukkig konden we er nog om lachen ook. Ook hier zagen we er weer prachtig uit met flippers en duikbril met snorkel. Vissen hebben we niet gezien. Die bril en snorkel waren volgens ons gewoon voor de sier voor ook weer van die speciaal gemaakte foto's op elke hoek.
' S avonds zijn we nog naar een hele mooie show geweest. Ze lieten een stuk Maya geschiedenis zien en de verschillende muziek, klederdracht en dans uit staten van Mexico zien. Af en toe had ik net het idee dat ik bij de jaarlijkse voorstelling van het cios dans zat te kijken. En het het gedeelte werelddans. Ik heb ervan genoten! Wij allemaal denk ik wel. Het was een leuke dag en we hebben veel gelopen. Ook vaak VERKEERD! hahahhaa.

Ik moet er nu helaas weer vandoor want we gaan een ATV tour doen. Quad rijden in de jungle! Ik heb er zin in.

Hele dikke zoen en knuffel!

• 13 Januari 2009 - 18:42

Fleur:

yes yes yes ik ben de eeeeerste :D ein-de-lijk haha.
    Ik hou het kort want ik moet nog een paar dingetjes regelen voor school. Fijn om weer een opgewekt berichtje te lezen! Werkvisum korting of dachten ze oeeeh blond chickie, die mag voor de helft van de prijs haha. Arriverdeci!
    Dikke kus fleur

• 13 Januari 2009 - 18:46

Ron & Ellen & Damon:

Hey Tara,
    Wat een leuke dingen heb je weer gedaan zeg.echt super!!Het lijkt wel 1 grote vakantie (dit verhaal dan )...Hoop dat je nog veel mooie dingen mag beleven...
    Dag Dag...Knuffel uit Almere

• 13 Januari 2009 - 21:07

Paps En Mams:

Hallo lieverd,
    Wij zijn heel benieuwd naar nieuwe foto's van jullie avonturen.Kunnen wij ook even lachen.Papa heeft een paar gekneusde ribben,dus al twee dagen thuis.Hij is gevallen tijdens een schaatstocht naar Marken.Is dit wel een goed teken voor 2009?
    Heel veel plezier met Judith en haar ouders aankomende week,en geniet van je zelfgemaakte eten.
    Dikke zoenen van ons.

• 14 Januari 2009 - 06:34

Tanja En Ruud:

Hallo Tara,

Leuk dit opgewekte verhaal. En lekker dat je weer even kunt kokkerellen en een echt vakantiegevoel hebt. Zo te lezen weten ze de prijzen wel zeg. En wij maar denken dat een dagje Artis al aan de prijs is.

Hier in Nederland is de dooi ingevallen. Aan de ene kant jammer, want het ijs had ook wel iets, maar aan de andere kant misschien wel beter. Vanwege de ijskoorts ging iedereen weer schaatsen en zaten de ziekenhuizen vol. Er moesten zelfs extra teams ingezet worden. Of dat nu zo gezond is.

Bij elke gemeente waar ik nu werk zijn wel mensen gewond thuis (botbreuken etc). Wij hebben ons niet op het ijs gewaagd, maar vanaf de kant genoten van de ijspret van anderen. Eind volgende week gaan we op wintersport en we wilden niet het risico lopen dat deze reis afgezegd moest worden. Een collega van mij zat met een gebroken pols en een gescheurde wenkbrauw bij de eerste hulp naast een mevrouw die met een groep van zes zouden gaan skien. Als gevolg van de "ijspret" vielen er drie af. Is toch zonde.

Geniet nog even van je vrije dagen, het mooie Mexico als vakantieganger en het zelfgemaakte eten!

• 14 Januari 2009 - 07:59

Mieke:

Hoi lieve taar,

Heerlijke verhalen uit Mexico!Je zou voor de lol eens je eerste berichten moeten lezen, dan is het nu wel een stuk beter vertoeven.
    Ik heb de weinig van het ijs genoten. De eindscriptie was een reuze kwelling,schrijven is niet mijn beste vak. gelukkig mag ik de scriptie vandaag (goedgekeurd) inleveren. Weer een stap dichter bi de eindstreep. Gisteren voor het eerst voor mijn eigen groep gestaan. 21 hyperactieve kids uit groep 4. Wist niet dat ik zo streng kon zijn. Nu maar hopen dat ik geen boze ouders krijg...
    Ga weer aan de slag,
    dikke kus van ons allen,
    Mieke

• 14 Januari 2009 - 08:48

Tineblokzijl:

Hallo Lieve Tara
    Volgens mij bevalt het je daar allemaal wel. Wat een ervaring. Ik vind het nog steeds heel leuk om het allemaal te lezen. Hier in Nederland is het nu saai, geen werk en de maand Januari is altijd een sombere maand.Vorige week hebben we heerlijk kunnen schaatsen, dat was wel erg leuk. Zondag hebben we van Landsmeer naar Ransdorp geschaatst. Veel klunen en klauteren want je kon niet onder de bruggen door. Dus we moesten ook lopen over de snelweg bij Purmerend.Ik kwam bij de Hema nog je ouders tegen, even lekker bijgekletst. Leuk om ze weer even te zien.
    Nog heel veel plezier.
    Kus tine

• 14 Januari 2009 - 09:56

Revé:

Hallo Lieverd,

Eindelijk weer een berichtje van je, thuis had ik je niet meer gesproken want ik moest dansen en toen hadden ze je eindelijk weer aan de telefoon.
    Maar nu lees ik weer wat van je en dat is hartstikke leuk! Geniet lekker van deze week vrij, ik wens dat ik bij je was, kunnen we lekker slapen in je grote 3 persoons bed;)Bij mij begint alles weer deze week dus ik ben behoorlijk jaloers op je.
    Vanavond moet dansen in de escape voor Gemma haar werk. (een personeelsfeest) Samen met Simone ga ik daar dansen leuk he:)
    En tegenwoordig BRoem Broem ik in mijn SmArTjE:D Echt leuk,
    Ik ga me nu even voorbereiden voor de lessen straks, de kinderen hebben er weer zin in!
    Hou van jou zusje,
    Veel plezier deze week!
    KUSKUS
    zus

• 15 Januari 2009 - 20:48

Rina En De Rest :):

Hoi lieve Tara,

Heerlijk een weekje vrij,..en genieten maar haha. Jammer hoor dat je die mooie foto's niet genomen heb, had het graag willen zien :o
    De meiden hebben afgelopen weekend tee heerlijke dagen geschaatst op de bosbaan! En niets gebroken of gescheurd hahaha, wel bijna was Sereentje (natuurlijk wie anders?) naar een wak geschaats,...even kijken hoe dat is van dicht bij!!!!! PFFFFFF echt weer iets voor haar. maar gelukkig niets gebeurd.
    Ik ben weer drie dagen een paar uurtjes aan het werk, ik moet een klein beetje trenger worden voor mezelf,...we hebben sinds kort een xbox,...helemaaal niet verslavend hoor ;)
    Zat dagen achter elkaar tot half drie in de nacht Gitar hero te spelen,.....'s nachts zag ik nog de kleuren voorbij gaan in mijn bedje hahahaha.
    Nu moet ik dus wel optijd naar mijn mandje anders kom ik er weer niet uit he?
    Tja, moeilijk leven hoor hahahahaha, zo zwaar!!!! hihi.
    Ik merk dat ik weer veels te veel aan het schrijven ben, en aangezien jij het nu heel druk heb met leuke dingen doen heb je natuurlijk geen tijd om al deze leuke berichten vanuit nederland te lezen he??
    Nou mop, ik wens je nog een paar heerlijke vrije dagen en ga leuke dingen doen!
    Dikke kus van je tante en je nichtjes (k)

• 16 Januari 2009 - 14:35

Leonie:

Heeeeeeeeeeeee!!! Wat leuk weer wat van je te horen zeg! Vakantie? hheeeerlijk! Wat leuk dat de ouders er zijn van Judith:D weer wat bekende gezichten! Hopelijk zet je snel de fotos op deze site:D ben benieuwd! Hier gaat alles goed. Er heerst alleen griep:( en momenteel liggen mijn papa mama en zusje met koorts in bed...is nie zo leuk:P ik ben gelukkig nog niet aangevallen;) nog steeds druk met school en stage..we hebben nog maar 4 maanden en dan moet alles af zijn..dat is zo voorbij..zal blij zijn als t zomervakantie is hihi;) als t goed is hoor ik deze week wanneer ik mag afrijden:D jippieee! Nou meis,,geniet nog even van je vakantie en t gezelschap:D
    Hoop snel weer wat te horen!!
    Dikke kussss!(K)(L)

• 18 Januari 2009 - 17:55

Ed,Dees,Ri&Mi:

Hey lieve Tara, ik ben deze keer de laatste geloof ik....
    Goed weer iets van je te horen ;-) Heerlijk genieten van je welverdiende vakantie! Hier in Nederland regent het weer, maar ik moet zeggen we hebben een mooie periode achter de rug, lekker koud en toch een zonnetje. Het was prachtig om te zien, het landschap was prachtig wit. Maar helaas het is weer voorbij. Lieverd geniet van je vrije dagen en wij hopen snel weer iets van je te horen.
    Dikke kus van ons allemaal!