Kerst - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Tara Stegehuis - WaarBenJij.nu Kerst - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Tara Stegehuis - WaarBenJij.nu

Kerst

Door: Tara

Blijf op de hoogte en volg Tara

26 December 2008 | Mexico, Mexico-stad

Vrolijke tweede kerstdag allemaal!!

Voor zover die bij jullie nog net niet voorbij is. Bij mij is het nu half 2. Ik stond vanmorgen weer op uit hetzelfde harde bed, stapte onder dezelfde vieze douche en zag dezelfde zon schijnen zoals die al 2 maanden doet. Jaaa ik zit hier nu al twee maanden. En dat het dan nu toevallig kerst is heb ik eigenlijk helemaal niet echt door. Gisteren op 1e kerstdag moest ik gewoon werken van 09.00 tot 17.00 uur. Vandaag ben ik dan wel vrij maar alsnog is er niks van kerst te herkennen. Het klinkt misschien een beetje zielig maar dat is het niet hoor. Tuurlijk zat ik ook liever bij Opa en Oma surprises uit te pakken of met de andere familie naar het dolfinarium maar ik zit nu hier en doe volgend jaar weer gezellig mee!

Jeetje ik heb al best lang niks verteld zeg.

Nou om te beginnen: mijn nieuwe werkzaamheden bij de afdeling banquettes waren voor korte duur. Ik heb die avond nog geholpen op het grote feest, één keer geholpen bij het diner en afterparty van een bruiloft op het strand. Wat trouwens wel heel leuk was om te doen. Ik heb daar ook behoorlijk wat fooi mee verdient. Aan het eind van de avond ging ik terug met 100 dollar rijker. En later heb ik nog een keer geholpen met al het bestek, de glazen, tafelkleden enzv. te rangschikken. En dat intotaal verspreid over 2 weken hmmmm nou niet echt bepaald waar ik hier voor kwam, maar een paar extra rustdagen kwamen totaal niet vervelend uit!

Vanaf dinsdag werk ik op een hele nieuwe Spa op het resort. Het is echt een super mooi gebouw met zwembad, kleine sportzaal, sauna, beautysalon en veel behandelkamers. Afgelopen weken was het vrij rustig in het hotel dus ook bij de Spa is het rustig. Gisteren zat ik echt uit mijn neus te eten achter de receptie. Na ongeveer voor de 20e keer een checkronde te hebben gelopen of alles overal nog goed gaat ben ik het wel zat. Gelukkig zitten we vanaf dit weekend weer bijna voor 100% volgeboekt en zal het ook op de Spa drukker worden.

Vorige week dindag was er een groot personeels feest in Cancun. Ik moest er eigenlijk samen met de andere Mexicaanse stagiares als hostess staan. Maar er was mij helemaal niks verteld of uitgelegd dus toen ik weer in het zwart met wit op de bus naar Cancun stond te wachten zag ik helemaal niemand. Ja ik dacht ik ga die bus niet in hoor ik weet niet waar ik eruit moet strax is het de verkeerde. Dus ik ben naar Judith gegaan die die avond tot 23.00 uur in de receptie moest werken. Toen Alessandra helemaal opgetut binnen kwam klaarom naar het feest te gaan vroeg ze waarom ik hier nog was. Na het uitgelegd te hebben vond ze dat ik met haar mee moest. Dat kwam best goed uit, zo hoefde ik niet al die tijd te wachten op Coral, Dani en Judtih die pas om 23.00 uur klaar waren met werken en had ik nog een gratis lift ook. Stond ik daar achter de kast in de receptie mijn gala jurk aan te doen en mijn schoenen omwisselen, die ik in een tas had meegenomen. Ik had namelijk gehoord dat iedereen behoorlijk opgetut en in stijl naar dit feest kwam dus had ik die middag nog een eigenlijk veels te dure jurk gekocht. Maar omdat mijn jurk misschien iets too much overdressed zou zijn had ik iets simpelers aangedaan voor hostess en dacht ik zo te kunnen spieken wat de rest aan zou hebben en dan altijd nog kunnen besluiten om mijn gala outfit aan te doen.
Maarja nu Alessandra zo opgetut binnenkwam wilde ik mijn jurk ook aan.

We kwamen te laat om nog hostess te kunnen zijn. Niemand had er trouwens ook maar iets van gezegd. Ik heb een super gezellige avond gehad. Samen met Alessandra en nog wat andere vage bekende zaten we aan een VIP tafel. Ze hadden eindelijk een goed buffet er was een latin optreden, speaches van hoge bazen en daarna ging de dansvloer open waar ik natuurlijk voor de rest van de avond te vinden was.

Zondag zijn we met de boot naar Isla Mujeres geweest. Een eiland aan de kust van Cancun. In tegenstelling tot de boot naar Cozumel ging deze lekker hard en konden we boven op buiten zitten. Met een uitzicht op het super blauwe water wat overal weer een andere mooie kleur heeft door hoogte verschillen en een live muziekant begon onze dag al super.
We hebben eigenlijk bijna de hele dag op het mooie strand gelegen. We waren nog moe van een avondje stappen ervoor. En om het hele eiland te onderzoeken was het eigenlijk ook te warm voor. Na rond 16.00 uur nog door een paar gezellige straatjes met souvenirs winkeltjes gelopen te hebben namen we de boot weer terug naar Cancun. Judith die nu op de receptie werkt had de volgende dag een kerst ontbijt en moest een cadeautje kopen voor haar lootje. Ze had PAULA getrokken en die had gevraagd voor een bodylotion die alleen maar in Luxurious Plaza in Cancun te vinden was. Wij met de bus naar dat winkelcentrum toe. Eenmaal in de bus kwam en een muziekant de bus in. Dat is hier best heel normaal. Hij ging gezellig gitaar voor ons spelen. Toen ging er ineens een jongetje staan van ongeveer 8 jaar oud met een stem voor een man van 20! Jeemig wat kon die goed zingen. Na eindelijk het cadeautje voor Paula gevonden te hebben ging het muziekaal talent in het winkelcentrum door. In het midden stond een mooie zwarte vleugel waar een meisje, van misschien 6 jaar oud en gehuld in een wit kerstjurkje echt heel mooi kertliedjes aan het spelen was. Alles staat natuurlijk vastgelegd op camera.

Ik ga zo even een strand wandeling maken, wat lekkers eten, boodschapjes halen en dat weer terug naar de poblado waar Judith dan onderhand ook wel weer klaar is met werken.

Ondertussen heb ik net even via de webcam binnen bij Eddie en Desiree kunnen gluren waar ook papa, mama, reve en opa en oma waren. Zo was ik toch nog even thuis met kerst!

Ik ga er weer een einde aan breien!

Hele dikke kerstknuffel van mij!!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 26 December 2008 - 23:03

Wietske & Gerrit:

Dag lieverd,
    Ja super was het om je toch op 2e kerstdag te hebben gezien en gesproken. Te pas en te onpas valt je naam op zo'n dag. Onze voeten vroren er af in het Dolfinarium te Harderwijk. Nu vriest het -5 graden, dus de Elfstedentocht komt al dichter bij. Hi Hi. Je maakt mooie foto's met je nieuwe camera. Wij zullen ze verkleinen en weer terug sturen via de mail. Nu het hotel in het weekend weer voor 100% is volgeboekt, zul jij het wel druk krijgen. Geniet er maar van. Kusjes van ons allen. GWR

• 26 December 2008 - 23:35

Rina:

Hoi vrolijke Tara in de bus!!! hihi.
    Heerlijk om je even gehoord te hebben op deze kerstdag. Je was onderweg zei je naar een dorpje dichtbij, dus ik neem aan dat je dit hele verhaal daar geschreven heb in een internetcafe.
    Zoals je al van Wiets en Gerrit heb gehoord was het lootjes gebeuren weer gezellig,..maar toch wel een groot gemis dat je er niet bij was hoor!!!:(
    Maar net wat je zei, volgend jaar ben je er weer bij!!! Heey een rijmpje hahah hoort er ook nog even bij he??
    Nou mop ik zie je volgende verhaal wel weer verschijnen en anders hoor je ons wel weer een keer aan de telefoon.
    Dikke kerstknuffels van ons allemaal!

• 27 December 2008 - 12:04

Revé:

Hallo Zusje,
    Hebben we je toch nog gezien met kerst en gesproken!!Je bent dus niet helemaal verdwenen gelukkig!
    Daar zat jij dan achter de webcam met je zonnebril en zomerjurkje
    (die van mij is geweest maar jij mocht hebben)
    en wij op dat moment met collen aan op zolder in de OH ZO WARME kamer van Mitchell, pff daar kregen wij het ook even ''MeXiCaAnS'' benauwd, we stonden daar met zijn 9en naar jou op het computerscherm te kijken!
    Het was weer erg leuk om je gezien te hebben!
    Je verhaal over die amerikaan en fooi van 100 dollar die hadden we natuurlijk al gehoord van je op msn!Maar dan wat meer uitgebreid, hihi lachen!
    Tot snel taartje, ik ben een beetje misselijk van de 2 kerstdagen ofzo, teveel gegeten ik weet het niet..als ik maar niet moet overgeven.

Hele dikke zoen van mij
    Revé

• 28 December 2008 - 14:35

Tanja En Ruud:

Hallo Tara,

Even de groeten uit het koude, maar mooie Holland. Ja kerst in de tropen blijft een bijzondere, niet te herkennen belevenis. VAnwege het mooie weer is het kerstgevoel zoals wij dat kennen ver te zoeken Bizar vinden wij ook altijd de kerstbomen met lichtjes bij een temperatuur van boven de 20 graden. Dat past niet in ons plaatje.

Katja en ik hebben ons uitgesloofd op 24 december (23 december al begonnen met koken). We hadden voor alle gasten (in totaal 11 volw en 3 kids) een aardigheidje onder de boom, 2 amuses en vervolgens een 5-gangen en 3-gangendiner. Alles was even goed geslaagd en lekker. Het belangrijkste is dat het gezellig was. 1ste kerstdag hebben we bij Katja en Ilas ontbeten om voor Joep te zingen. De kleine man is 25 december jarig en dan kan er nooit iemand. Zijn kinderfeestje heeft hij al gehad en het volwassenfeestje is in januari. Daarna door naar Ruud zijn broer. Weer pakjes onder de boom en weer eten. Was ook geslaagd. 2de kerstdag waren we samen thuis en toen begon ons weekje vrij pas echt. We hebben lekker gewandeld en uitgebuikt. 's avonds simpel gegeten. Onze traditie is om op tweede kerstdag een hollandse garanalencocktail te eten en gebakken gamba's/ Lekker en licht.

Zaterdag weer bewogen, maar nu op de skibaan in Watergraafsmeer. We hadden les van ene Rik en die schijnt ooit bij je vader begonnen te zijn met les geven. Hij deed het leuk, zelfs zo leuk dat ik er ook blij van werd. Vandaag gewandeld in Ijmuiden. Dik aangekleed want de oostenwind is koud, maar de zon scheen en het was genieten. Kregen een beetje wintersportgevoel.

Nu kruip ik lekker op de bank met een van de kerstman gekregen boek.

Voor nu de groetjes van ons en alvast een knallend uiteinde en een superbegin van 2009!

Tanja en Ruud

• 29 December 2008 - 14:24

Saskia:

hoi taartje,

Zo kerst weer achter de rug. Lekker uitbuiken achter de de tv. De videotheek doet goede zaken met ons. Lars heeft een lijst met 100 films samengesteld die we nog niet hebben gezien dus we kunnen ons lol weerop. Ondertussen zit Daan hard te studeren ,ahum,. Begin januari heeft hij een hertentamen van wiskunde. En daar moet hij toch een kleine voldoende uitpeuteren. Ook zijn de voorbereidingen voor Oud en Nieuw in volle gang. Het hele spul komt hierheen.Het zal raar zijn dat je er niet bij bent, maar we zullen een dikke vuurpijl voor je
    afsteken en een goed glas champagne op je drinken.
    Groeten en dikke kus De Hendrikjes

• 29 December 2008 - 15:17

Merel:

TARAA!

Wij hebben hier een fijne kerst gehad ik heb alleen wel veel te veel gegeten. Je kent het wel eerst gourmetten, de volgende avond een kerst maaltijd en dan kan een avondje uit eten er ook nog wel bij. Best erg als je bedenkt dat het meeste eten daar in Mexico niet te eten is. Of ben je er al een beetje aan gewend? Hoop het wel voor je. Filmnacht was ook gezellig en binnen kort oud en nieuw. Oja, de vuurpijl die ik je beloofd heb ligt al klaar in de hal. Wel kijken hè!=D Ik wens jou alvast een heel gelukkig Nieuwjaar. Ik weet namelijk niet meer waarneer ik je weer ga spreken op msn.

Heel veel liefs Merel(L)

• 29 December 2008 - 18:34

Leonie:

Hee meissiee! wat n mooie fotos! maar wat een saaie kantine zeg! die mogen ze wel eens een mooi kleurtje geven hihi! en je weet het he! als de feestdagen om zijn ben je zo weer thuis! je ouders waren laatst bij me aan de kassa en die vertelde me dat ze je heeeel erg misten! en dat we het superknap vinden dat je het toch maar volhoudt! Het vriest hier inmiddels al een paar dagen..wordt vannacht -9!..zozo..dat maken we hier ook niet vaak mee he:P
    Dus t is bij jou nog steeds zo warm? jee! Is t eten daar trouwens een beetje te eten? ..ik denk t wel he!:D ..en lekker veel cocktails?:D nou meis..t was een kort berichtje maar mn zusje moet even op de pc! doe voorzichtig en ik denk aan je!!

(L)(L)(L) xx Leonietje

• 29 December 2008 - 21:15

Mieke:

Hoi Tara,

Kijk dit zijn de Tara verhalen waar we van smullen!!
    Ik heb je al het een en ander gemaild over kerst etc. Als het goed is gaan we morgen schaatsen achter op de bouw. Er ligt een grote plas die dicht gevroren is.
    Hebben we ook een beetje plezier van alle rotzooi.
    Oud en nieuw komt er al snel aan. We gaan tapas maken volgens de mail van Lars. Natuurlijk ook de traditionele oliebollen-bak-uurtjes en dit jaar de speciale tara vuurpijl.Wel kijken hoor!
    hou je haaks en dikke kus,
    mieke

• 31 December 2008 - 14:51

Ed,Dees,Ri En Mi:

Hey lieve Tara,
    Het is oudjaarsdag 15.47 uur. Even een berichtje sturen naar Tara in het verre Mexico ;-)
    Wij wensen je een knallende, bruisende, gezellige jaarwisseling. Vond het super dat we elkaar 2e kerstdag gezien te hebben! Dikke snuffel van ons allemaal
    Eddie, Desiree, Ricardo en Mitchell.

• 31 December 2008 - 22:03

Opa En Oma:

Lieve Tara je wordt bedankt voor de uitnodiging van vorige keer dat je een bed voor mij vrij hield maar ik wil er niet meer op slapen omdat hij veel te hard lag en dat ik nu last van me rug heb. ;)WHAWHA. groetjes opa zuid-amsterdam.

Nu een berichtje van oma.

Hallo lieve Tara, het is nu oudjaars avond. We zitten nu gezellig in Almere bij Rina en de kids. Nog 1 uurtje en dan knallen we het nieuwe jaar in. Voor jou nog een uurtje of 8 wachten, dan is het voor jou zover. Jij kan een heerlijke nieuwjaarsduik nemen. Heerlijk warm.
    Bas en Nerissa gaan morgen met een temperatuur van ongeveer minus 6 graden het OOR in Almere in duiken BRRRRR. Wij wensen jou een heel mooi en gezellig nieuwjaar en we horen of schrijven mekaar gauw weer. Lieve knuffels en kusjes van ons allemaal.
    Oma.