Hier ben ik weer!
Door: Tara
Blijf op de hoogte en volg Tara
04 December 2008 | Mexico, Mexico-stad
hier ben ik weer vanuit het zonovergoten Mexico.
Terwijl het bij jullie nog Sinterklaasavond moet worden is het hier al volop kerst. Overal hangt versiering en je hoort kerstmuziek uit bijna elke luidspreker. Als ik over het resort loop heb ik af en toe net het idee dat ik op de winterefteling loop! (met wat fantasie erbij dan) Het is echt een rare gewaarwording om kerst in een warm land mee te maken. We hebben ook niet echt een kerstgevoel. Daar horen denk ik toch een beetje de donkere en koude dagen van ons Nederlandje bij. Maar dit jaar staat de nieuwjaarsduik zeker op de planning. Zonder unox erwtensoep maar met vers fruit en een lekkere coctail hahahhaha.
Deze week lag ik voor de tweede keer voor apengapen bij de dokter. Ik had niet genoeg gegeten maar wel het hele stuk in de velle zon naar mijn werk gelopen. Tsja dat ging niet helemaal goed samen. Voordat David me bij de dokter kon afleveren ging ik al van mijn stokkie.
Toen ik weer bij zinnen was lag ik bij de dokter die op mijn wang klopte en vroeg of ik wel wist wie ik was. Jaaa duh ik ben niet gek, k heb gewoon te weinig gegeten en voel me heel beroerd. Na een gruwelijk vies drankje gedronken te hebben wat mijn suikergehalte weer een oppepper moest gaan geven kwam Paula even kijken hoe het ging. Ik was allang blij dat ik niet weer een spuit in mijn kont kreeg!
maar nu komt het mooie.....
Ik moet er behoorlijk belaberd uit hebben gezien want ze vertelde mij dat ik mocht uitrusten in een van de CASITAS (De mooiste kamers op het resort). Jeetje wat lag dat bed lekker zeg! Echt zo een kingsize bruidssuite bed dat tot je heup komt inclusief klamboe erboven. Net voordat ik in slaap viel werd er op de deur geklopt en kreeg ik even room-service op bed! K dacht nou ik moet vaker gaan flauwvallen :P
Na het drankje en wat gegeten te hebben voelde ik me alweer stukken beter. Ik heb er nog een uur geslapen en toen heeft de security mij terug naar de poblado gebracht.
De volgende ochtend werd ik helaas weer wakker ik een hard bed waar ik nog net geen blauwe plekken van krijg. Maar ik voelde me weer goed!
Ik heb mezelf een nieuwe haarcoupe laten aanmeten. Het is heel kort maar heerlijk hier in de warmte. Dat was ook nog een heel gedoe om uit te leggen voor mij, als nog niet goed Spaans sprekend, aan iemand die absoluut geen Engels kan. Ach ik ben niet kaal dus we zullen elkaar wel begrepen hebben!
Dit is alweer onze vijfde werk week. De tijd vliegt echt voorbij en daar ben ik alleenmaar blij om. Dit wordt mijn laatste week op de receptie Casitas. Volgens mij heb ik nog niet eens uitgelegd wat een Casitas eigenlijk is.
Het resort is verdeeld in twee gedeeltes, Villas en Casitas. De kamers van Casitas zijn nog luxer en hebben meer privacy, rieten daken, een eigen jaccuzi en zijn ook een stuk duurder.
Om bij de Casitas en bijbehorende receptie te komen moeten de gasten eerst een stuk door het resort. De receptie zelf is vrij klein.
Er staan drie glazen bureaus, een glazen tafel met champagne en een bank met 2 stoelen.
Voor de rest heeft het resort 7 restaurants, 15 bars, 14 zwembaden, 2 spa´s, een kleine sportschool en zelfs een trouw capel. De gasten die in Villas verblijven checken in in de Mainlobby (heel groot en chique). Daar komen inprincipe alle gasten binnen.
Vanaf maandag begin ik bij de afdeling Events. Ik ben benieuwd wat me daar staat te wachten. Ik hoop dat het werk wat meer afwisselend is dan op de receptie waar ik meer op internet zit dan klanten helpen.
Deze week hebben Judith en ik vrij veel dagen dezelfde werktijden en zijn we zondag ook weer samen vrij. Gisteren hebben we ons heerlijk 45 minuten los laten masseren aan het strand. Zoo dat gaan we zeker vaker doen. we waren helemaal in de relax sfeer.
Gisteren is er een groep aangekomen van bijna 500 man. Het zijn allemaal mensen die zich heel belangrijk voelen heb ik al gemerkt. Ze blijven hier 3 dagen voor de uitreiking van een GI (Gourmet Inclusive) award die het hotel krijgt. Iedereen is ook helemaal in rep en roer. Ze lieten me weer meerdere keren alleen. Ze hebben blijkbaar een goed vertrouwen in me!
Maar wat zie ik nu op het nieuws van Nederland. Als je 1 auto koopt krijg je de tweede gratis, Venetië loopt onder water (gelukkig al twee keer bezocht) en terroristische aanslagen in Mumbai.
Soms is het hier wel eens lekker om je gewoon helemaal af te sluiten van wat er in de rest van de wereld gebeurd.
Ik merk dat ik alweer een behoorlijk verhaal heb neergezet. En het is wel weer mooi geweest zo!
Hele dikke Zoen en knuffel van mij!
XXXXXXXX
Ik mis jullie nog net zo hard als de eerste dag maar ik leer wel steeds meer te gaan genieten.
04 December 2008 - 19:32
Marissa:
Heee schattie!
Ik heb je net gelukkig even gesproken aan de telefoon!! =D nou was weer even gezellig als vanouds hihi! Ik heb eigenlijk alles al gevraagd/gezegd aan de telefoon, maarr have fun! en met oud en nieuw probeer ik je wel even te bellen! =D Doeeeeeeeeei dikke kus mariss! -
04 December 2008 - 20:35
Ron & Ellen & Damon:
Jeetje..over spanning niet te klagen in het verre mexico!Je weet het ook spannend te houden zeg,enne eten is wel heeeeel belangrijk natuurlijk...Maar gelukkig leverde het ook nog wat goeds op hahahah.Een lekker bed is ook wel wat waard...
Nou pas goed op jezelf en tot schrijfs..
Dikke kus Uit het regenachtige Almere xxx -
04 December 2008 - 20:46
Mieke:
Hoi Tara,
Wietske had ons al op de hoogte gebracht van je suikerdipje!!Je bent gewaarschuwd of ga je nu elke maand flauwvallen om vervolgens lekker te vertoeven in het resort?
Vandaag is Roos als Zwarte Piet naar school geweest. een soort Zandvliet traditie. Merel heeft dit gedaan tot en met groep 8 en Roos nu dus ook. Er wordt serieus gesminkt inclusief oren,neus en nek.Morgen vieren we pakjes avond bij Annet, de zus van Hans. Daar geloven ze nog in de goed heilig man.
Heb je al een foto van je nieuwe coupe? Ik ben benieuwd wat jij kort noemt...
De afdeling events klinkt wel leuk. Ga je daar exursies begeleiden,inboeken etc?
Hier weinig excursie en veel werken. Als het goed is ga ik eind deze maand mijn scriptie inleveren.....ik moet het nog zien of dat allemaal gaat lukken. Hans vecht nog steeds met de bouwvakkers en de meiden zitten in een echte winterdip:moe en witte bekkies. Kijk er zitten ook voordelen aan Mexico!!
Ga nog even bij Hans op de bank en dan lekker slapen.
Werk ze,Dikke kus,Mieke -
04 December 2008 - 22:00
Ed&Dees&Ri&Mi:
Lieve Tara, je moet er wat voor over hebben om een keer in de mooiste kamer te slagen zeg! Nou, je weet wat je moet doen de volgende keer hi, hi. Vandaag sneeuwde het hier....maar het bleef helaas niet liggen. Het was wel erg koud! Ricardo was zwarte piet op zijn school...niemand herkende hem. Bij Mitchell wordt niet veel aan Sinterklaas gedaan. Lieverd, we spreken elkaar weer 4 dikke kussen uit Maartensdijk -
05 December 2008 - 12:30
Leonie:
Heeeeeeeeeeee meiske! nou dat is ook toevallig! heb mn haar ook superkort nu hihi:P maar heeerlijk:P hoef er vet weinig aan te doen;) en t staat echt leuk haha! ..wat naar dat je bent flauwgevallen zeg! je moet goed eten hoor! weg met de lijn in dat warme land;) taartje ik wil je adres..want ik wil je graag een (kerst)kaartje sturen..;) had t al aan je zus gevraagd, maar heb nog niks gehoord. Die heeft t vast ook hartstikke druk..Het is hier nog steeds gewoon koud.tsja:P en sneeuw en gladheid..ik ben ook zoooo toe aan een warm zonnetje..echt! hopelijk komt die zomervakantie een beetje snel;)
Met mij gaat t goed..erg aan t snuffen en snotteneuzen..Maar iedereen in nederland is gewoon verkouden nu:P niet normaal:P vanaaf sinterklaasavondje..we doen er niet veel aan, maar mn opa en oma en jeroen komen wel eten..:) met kerst gaan we het wel echt vieren! en dan is het alweer oudejaarsavond..wat gaat t snel he! voordat je t weet ben je alweer terug joh;) en t eerst wat we dan gaan doen is weer heerlijk wokke hihi:P bij die lieve chinees..offe japanner:P
Nou ik hoop dat ik nog aan je adres kan komen!!
Meis let een beetje op jezelf he in die hitte!
Een hele dikke kus en knuf van Leonieke plus papa mama en mariska!(L)(L) -
06 December 2008 - 17:18
Patricia 06-12-2008:
Hey taartje,
Gelukkig leer je je aleen beetje vermaken. Vreemd zo he zonder sinterklaas, wel gezellig die kerstsfeer. Alleen wanneer het dan kerst is kan je het ni meer horen of zien hahahah ;)
Wel even wennen horr je haar zo kort, maar vanwege je werk zit het natuurlijk ook anders dan normaal. Wat een luxe dat je in een kingsize kon uitrusten, is het flauwvallen tenminste ergens goed voor geweest;)
Ik merk aan je verhaaltje dat je je gelukkig weer beter voelt en dat je je plekkie wat meer gaat vinden, ben ik blij om.
Heel veel plezier en succes ook met je nieuwe werkzaamheden.
Dikke kus
07 December 2008 - 11:12
Rina En De Rest :):
Hoi lieverd,
Nou weer een mooi verhaal van je he???
Net als meerdere wil ik wel zeggen, beetje drank, feesten weinig slaap en bijna geen eten gaan dus niet samen hoor mop! ;)
Maar je heb er wel even nadien van kunnen nagenieten hahaha.
Ik las dat er ook een klein trouw kappeltje was???? Pas op he?,... niet getrouwd terug komen hoor!!!!
Vandaag is je lekkere vrije dag, dus ga er lekker van genieten, maar heeeel ver van dat kappeletje vandaan blijven jij!
We hadden donderdag avond hier de schik van ons leven. Sinterklaar en twee pieten bonkten zo hard op me ramen dat ze aan de achterkant er bijna uit vlogen pfffffffff. Schrok me de ,....
Pap, mam, en zus van je waren hier WAUWWWWW!!!! Was echt heeeel leuk, een echte verassing.
Jij moet weer een jaartje wachten op de sint en hier is hij het land ook weer uit. Ik heb al een boom, maar nu moet dat ding ook nog op getuigt worden, blehhh echt niet mijn ding. maar komt mooi uit, Nerissa en serena komen vandaag weer terug van hun vader dus die kunnen dat mooi voor mij gaan doen ;)
Oh ja ik wilde je ook nog zeggen,...heb weer uitslag gehad en alles is helemaal toppie,...alles is stabiel dus we gaan nog even mee hihihi.
Nou ik klets de oren van je hoofd, dus ik ga ook maar eens stoppen anders heb je geen tijd meer om te lezen wat anderen hebben geschreven.
Liefie veel plezier en wij missen jou net zo veel hoor.
Dikke kus van Rina en de rest van het hele zooitje!! XXXXXXXX
07 December 2008 - 12:10
Tony, Irma En Luuk:
Hoi tara,
Leuk zeg om wat foto's te zien. Krijgen we een beetje beeld van wat er daar nu gebeurd. Leuk zeg je haar. Je bent een stuk ouder. Niet negatief bedoeld. Heerlijk zo met dat warme weer. Inderdaad gek zo'n kerst boom midden in een zomerse sfeer. Het is trouwen hier ook vreemd om nu alweer een kerstboom te kopen. Voor mij gevoel zijn we net terug van
zomervakantie.
Maar helaas dat is niet zo dus gaan we van de week ook maar een boom aanschaffen. Hier alles oke. Luuk wordt al een echt jongen, hij heeft voor het eerst deodorant gekregen. Dit had hij op zijn verlanglijstje geschreven van school. Hij roept nu steed. Nu komen alle meisjes op me af. Als dat maar goed gaat. Tony is van de week even onder het mes geweest. Hij heeft een vervelden plekje op zijn neus laten weg halen, volgende week krijgt hij de uitslag, maar waarschijnlijk is het wel oke. Met mij ook alles goed, zit nul lekker op zondag middag een stukje aan jou te schrijven. Het is volgens mij wel wat lang. Maar ach. Nou taar de groeten en een dikke kus van ons. Tony, irma en luuk. -
07 December 2008 - 15:56
Paps En Mams:
Heey lieverd,
Late reaktie van ons, maar beter laat dan nooit.
Leuk hoor dat korte haar. Het kan nog veel korter hoor!
Je schrijft dat de nieuwjaarsduik op de planning staat,ja dat lijkt ons logisch met 30 graden water temperatuur.
Wij zullen het adres waar jij verblijft even aan iedereen doorgeven.
Het adres is:
El Dorado Royale A Spa Resort by Karisma
Km. 45 Carr. Cancun-Tulum-Punta Brava
TARA STEGEHUIS
Municipio Solidaridad Q Roo Mexico CP 77710
Nu weet iedereen waar jij te vinden bent.Heel veel plezier vandaag in Tulum, en zorg dat je bereikbaar blijft, zodat iedereen die dat wil jou kan bereiken.Dikke kus van ons. -
08 December 2008 - 12:12
Corrie Van Rijn:
Hoi Tara,
Leuk om je verhalen te lezen. Het heeft voordelen om je soms niet zo lekker te voelen, dan kom je nog eens in de luxe kamers.
Geniet vooral in Mexico van alle leuke dingen en veel plezier.
groetjes van Theo en Corrie -
10 December 2008 - 20:40
Marissa:
Hee schat!
je brief is op de post! Hoop dat ie goed aankomt. kus maris -
11 December 2008 - 08:35
Leonie:
Heeee meisskee!! Nou ik heb je een kerstkaart gestuurd hoor!!=D wat een lang adres zeg! ik hoop maar dat ie aankomt! En? gaat t nog steeds een beetje daar?:D bijna kerst meis! Maak er wat van daar! Geniet ervan..voor je het weet zit je weer in ons koude kikkerlandje hihi..
Hele dikke kus en knuf!
xxxxxxxxxxxxxx(L) -
11 December 2008 - 18:18
Je Zus:
En toen ineens had ik je per toeval aan de telefoon:)
Ik dacht dat je aan het werk was..maar je had mazzel en was alweeeer vrij:) Lekker he, En je ben inmiddels met judith naar een eiland geweest, ik hoop dat het niet meer regende.
Het optreden was trouwens goed gegaan, we waren maar 3 minuten op maar waren echt doodzenuwachtig!!
Ik wordt zo opgehaald door patries en haar vriend want we gaan morgen naar Limburg, weekendje weg, heb er echt heel veel zin in!Me tas is al ingepakt, en maandag kom ik weer terug en dan heb ik ook gelijk al vakantie!Een week eerder dan de rest!
Tot snel Love you
Leuke foto's, ik had ze natuurlijk al gezien via de mail!
Revé -
11 December 2008 - 22:35
Hassebassy XD:
nouja lekker tog uurtje betaald slapen ?xD
maaruuh ligt t aan mij of ben je nu net een cloon geworden van wietske xD kanonne wat lijk jij nu veel op je moeder :PxD!!!!
urghhh... mn oma zeurt dat k naar bed moet :S xD maarja mag ook wel tis nu hier half 12 xD oops :P
maarja groetjes aus holland
ennuh doei xD Gr. Basssssssssssssssss (K)