Mijn eerste bericht vanuit het warme Mexico
Door: Tara
Blijf op de hoogte en volg Tara
31 Oktober 2008 | Nederland, Amsterdam
Bedankt voor al jullie reacties, dat doet me erg goed en heb ik hier ook echt wel even nodig.
Zoals jullie al van Gerrit hadden gehoord verliep het allemaal niet zo soepel en als gehoopt!
Ik zal maar even bij het begin beginnen.
De vlucht van 11 uur lang verliep echt super! Er waren maar 100 mensen aan boord en we zaten bij de nooduitgang, dus extra beenruimte :D
Na Sex in the City en 27 dreses gekeken te hebben ben je al weer 4 uur verder!!! ;P
Eenmaal aangekomen in Mexico wilde alle Mexicanen ons maar al te graag helpen met onze koffers tillen! Tsja 2, voor hun doen lange Nederlandse dames wat wil je nog meer :P
Eenmaal buiten aangekomen stond er niemand om ons op te halen! Daar stonden we dan bepakt en bezakt zonder de taal goed te beheersen!
Uiteindelijk hebben we per telefoon contact met Isaac kunnen krijgen ( hij is onze begeleider in het hotel). Hij vertelde in onverstaanbaar Engels dat hij niet door had gekregen dat we al aan zouden komen dus er was niemand om ons naar het hotel te brengen. We hebben uiteindelijk een taxi genomen die ons naar het hotel heeft gebracht. En daar natuurlijk veels te veel Pesos voor betaald.
Eenmaal aangekomen was Isaac nergens te vinden en kwamen we GOD ZIJ DANK de eerste Nederlanders al tegen. Jelke en Dani. Jelke is bij ons gebleven tot we de sleutel van onze kamer hadden, wat pas na meer dan 2 uur was! We mochten gelukkig wel in een van de luxe restaurants eten ook al had ik totaal geen honger en verlangde ik alleen maar naar huis.
Gisteren moesten we om 08.00 weer naar het kantoor van Isaac. Alleen Isaac was nergens te vinden (komt het al bekend voor?). We komen er al snel achter dat alles hier mañana mañana gaat! Na 2 uur zagen we Isaac eindelijk eens en werden we gelijk in een onbegrijpelijke en veels te snel sprekende spaanse intoductiecursus gezet.
Na 2 uur begon ik me behoorlijk beroerd te voelen. We hadden ook nog helemaal niks te eten gekregen. Ik ben even naar buiten gelopen voor wat frisse lucht maar het hielp niet echt. Binnen 10 minuten zat ik al bij de dokter. Hij vertelde dat het vrij normaal was door alle stress, temperatuur en tijdsverschil en natuurlijk door de heimwee. Hij stelde een prik of pillen voor. Ik heb hier in Nederland al genoeg prikken gehad dus ging voor de pillen. Maar na ook nog eens overgegeven te hebben kon ik die pillen niet eens slikken dus kwam daar toch de prik. Ik was doodleuk me blouse al aan het openknopen toen hij zei dat de prik in me bil moest. Nou daar lag ik dan na nog niet eens 1 volle dag in Mexico te zijn al met een prik in me bil bij de dokter. Wat kan er nog meer foutgaan!
Na bij de dokter geweest te zijn hebben we wat gegeten in het personeels gebouw. Nou dat was niet te vreten. Sorry voor mijn taalgebruik maar we belandde in de 2e hell. Het enigste eetbare was komkommer :P. Daarna zijn we terug naar onze kamer gegaan en hebben op bed gelegen en wat uitgerust.
Jeetje ik merk dat ik veels te veel te vertellen heb!
Al met al waren de eerste 2 dagen verschrikkelijk en dacht ik dat de tranen nooit op zouden raken. Maar vandaag zie ik het weer wat kleuriger in. Helemaal omdat ik weer contact met jullie heb kunnen maken.
Ik ga er nu echt een eind aan breien anders zit ik hier morgen nog!
Het strand wacht op me het is hier 29 graden met een spierwit strand en helblauw water!
Dat neemt niet weg dat ik jullie ontzettend mis!
Ik kom snel weer met nieuwe belevenissen!
Dikke zoen liefs Tara
31 Oktober 2008 - 19:38
Mieke:
Kijk Taar, zo ken ik je weer!
Denk maar zo: ik heb het toch allemaal maar gedaan. Dat Spaans komt snel genoeg. Indompelen in de taal werkt het best.Het mexicaanse tempo snel aanleren dat scheelt veel ergenis....
Geniet van het strand en de zon.
kus van alle zandvlietjes -
01 November 2008 - 07:45
Tanja En Ruud:
Hallo Tara,
Jammer dat het zo tegenviel die eerste paar dagen, maar ik ben het met Mieke eens. Pas je snel aan aan het tempo van de Mexicanen en erger je niet teveel. Jij verandert hun instelling toch niet, dus je kunt er beter om lachen dan om huilen. Geniet nog even van die vrije dagen, want voor je het weet zit je in een ritme van opstaan, werken, eten, en slapen. Hmm dat lijkt op ons werkende leventje (hihi). En vergeet niet, voordat je het weet spreek je als de beste Spaans en kun je vooral goed foeteren als het je niet zint.
Groetjes Tanja en Ruud -
01 November 2008 - 08:54
Tony, Irma En Luuk:
Hoi tara, ondanks het begin niet leuk was, klinkt het allemaal wel spannend. En wat een mazzel dat jullie fijn met z'n tweeen zijn. Je beschermengel heeft nog niet echt geluk gebracht.Maar zo te horen heb je nu een lekkere dag strand achter de rug en ziet het er misschien weer heel anders uit. Succes en leuk om je berichtjes te lezen. Dikke kus tony, irma en luuk. -
01 November 2008 - 10:56
Opa+Oma+Ed+Dees+Ri+M:
Lieve Tara,
Kop op meid. Wat een verhaal. Het begin heeft zeker niet meegezeten! Zeg maar rustig tegegevallen :-( Het heeft wel even tijd nodig om te wennen. Je bent ver weg van de mensen die je lief hebt, maar je bent zo wel een hele ervaring rijker! Probeer het de tijd te geven. Je kan het zeker, daar zijn we van overtuigt! Als je zo aan het werk bent gaat het waarschijnlijk stukken beter. Probeer een klein beetje te genieten van je vrije dagen en laat snel weer wat van je horen. Dikke kus van ons allemaal Opa, Oma, Ed, Desiree, Ricardo en Mitchell. xxx -
01 November 2008 - 11:52
Wietske En Gerrit:
Hallo schatje,
Heerlijk je even gezien en gesproken te hebben op 31 oktober, want na ons eerste telefoon gesprek was het even slikken. Gelukkig kunnen jouw heerlijke billen zo'n prikje wel aan. Tenslotte heb je toch ook alweer een heerlijk broodje beenham gegeten. Jullie kamer kun je gezellig maken met de kadootjes van Revé, en wanneer je je even vervelend voelt maak dan een dansje voor Judith dat vrolijkt jou wel op. Schat wij spreken of zien elkaar snel.
Dikke knuffels van pap en mams.
01 November 2008 - 14:14
Saskia:
HOI TAAR,
Terwijl ik dit aan het schrijven ben valt de regen met dikke druppels naar beneden en is het 6 graden.Dus ik weet wel waar ik zijn wil op dit moment.Bernou moet zo het hockeyveld op met blote armen en benen `ze wil ook al met je ruilen`alleen houdt ze het niet zolang vol op alleen maar komkommer.Leuk dat de flessenpost van Bernou nog op tijd is aan gekomen. Hou je taai daar in Mexico en we houden contact. Muchos bessos Hé hoe klinkt dit!! Groeten uit badhoevedorp. -
01 November 2008 - 14:28
Marissa:
Hee lieve schat! Jeetje wat een start!, zat allemaal niet mee! ik zat de eerste dag ook steeds terug te rekenen net als je zus, hoelaat is hetnu bij haar, enz enz haha. maarja daar ben ik inmiddels mee opgehouden! ik hoop dat het na je slechte start alleen maar beter wordt, want hier heb je qua weer en omstandigheden lekker helemaal niks te missen!
Have fun! xxxxx lofjoee -
01 November 2008 - 14:30
Marissa:
Ohja, er staat bovenaan je site nog steeds dat je nog thuis, in Nederland zit haha! misschien moet je dat ffies veranderen! xx -
01 November 2008 - 15:56
Aarti:
Hey Tara!
Balen zeg, dat het begin zo stroef verliep! Heeft de prik wel geholpen?
Hopelijk wordt vanaf nu alles anders, leuker en vooral lekkerder!!
We missen je op dansen, toch stiller (ook al hebben we kelly nu terug :P)
Tot snel, ik kijk uit naar je volgende stukje!
En hou je taai :)
x aarti -
01 November 2008 - 17:13
Eddie En Desiree:
Lieve Tara,
Moeilijke strart, kan het alleen maar beter worden toch?! ;-) Ik heb even naar het weer gekeken en de zon blijft voor jou voorlopig schijnen. Pik er een paar van op, doet je goed. Dikke knuffel Eddie en Desiree -
01 November 2008 - 18:14
Reve:
Dag zusje,
Was blij om je te hebben gezien op de webcammie:)
Gelukkig gaat alles wat beter met je, je kan weer lachen!
Je mocht vandaag kadootje 1 uitpakken he:)met een kaartje want het is 1 november!
hoop snel weer wat van je te horen!
Liefs,
Veetje
Hou van jou -
01 November 2008 - 19:02
Monique :
Hoi meissie,
Dat is een slechte start zeg,maar ik hoop dat het vanaf nu beter gaat...En je moet zo maar denken,dat we allemaal heel dicht bij je zijn!Lang leve het internet namelijk!Ik kijk ook uit naar je volgende verhaaltje,en daarbij mis ik jou ook op dansen,als je terug bent,dan moet je gauw langs komen weer hoor...Nou let goed op je zelf en wees voorzichtig en geniet ervan daar...Je hebt zon (hier niet,hier is het zo zo koud!) en we zijn dicht bij je!Doei,xje Monique! -
02 November 2008 - 09:38
Ingrid Floor:
Ik sprak gisteren bij handbal, Wietske en zij vertelde me van jouw avontuur in Mexico en de website. Meid had je het het niet wat dichter bij huis kunnen zoeken?? (geintje) Wat een toestand zeg als je zo aankomt, maar gelukkig heb je een prachtig wit strand voor de deur en heerlijke temperaturen, daar moet je dan maar extra van genieten. Wij gaan jouw site volgen om bij te houden hoe het met je gaat. Succes daar en ook veel plezier.
Groetjes van ons allemaal
Eric, Ingrid, Sebastiaan en Roxanne. -
02 November 2008 - 14:10
Renee:
Hoi Tara!!
Via Reve heb ik je waarbenjijnu pagina doorgekregen!!
Ik wil je heel veel succes wensen, en ik denk dat je een supertijd gaat krijgen. Jammer dat je je de eerste dagen niet zo goed voelde :( maaaarrr... dat komt denk ik allemaal wel goed!
We missen je wel op dansen! studeer maar een leuk mexicaans dansje in voor volgend jaar ;)
kusjes renee -
02 November 2008 - 15:24
Priscilla:
Hiiii Chicka!!!
Wat een vervelende start zeg! Hopen dat het verder allemaal goed verloopt;) Heeeeeel Veeeel plezier!! En niet te bruin worden he;)
Dikke Kuss Priss -
02 November 2008 - 17:04
Anne-Marieke:
Hey Tara,
Heel veel sterkte eerst nog even met beter worden en daarna komt het genieten vast ook vanzelf :-)
Good luck!!
groetjes Anne-Marieke -
03 November 2008 - 07:25
Veetje:
Leuke foto's Taartje!
Mooi uniform!!!
We hebben je zeker net gemist toen je gister op i-net was!Papa en mama waren naar Carre en ik sliep bij ruud, had dus geen i-net...Veel succes vandaag!!!!!!
Ik hooor je snel weer!
Veeel kusjes en knuffels van mij!
HEt is hier mistig om 08.25 uur -
03 November 2008 - 11:24
Brenda:
hey lieverd,
ik las je hele verhaal net,das echt balen zeg bah! nou ik hoop dat het allemaal weer wat beter met je gaat nu en dat een hele leuke tijd hebt daar,
heel veel sterkte en liefs bren(K) -
03 November 2008 - 14:08
Mandy:
Hej tara,
Ik wist helemaal niet dat jij zo ver weg was op dit moment.. want een moedig uitstap(je)!!
Je hebt je eerste 2 dagen mooi beschreven, jammer dat het dan altijd anders loopt dan je van te voren had verwacht..
Ik hoop dat je daar een ontzettende leuke tijd gaat krijgen en je straks veel te vertellen hebt!!
meis doe voorzichtig en genieg !!
dikke (K) mandy -
03 November 2008 - 17:56
Leonie:
Heee meisske!! Wat n verhaal zeg! jeetje! Sorry voor mijn late reactie maar heb t echt superdruk gehad,,heel veel avonddiensten in t ziekenhuis,vandaag een dagdienst en meteen daarna rijden! maar even over jou!! Heb je al wat minder heimwee? Kan me zo goed voorstellen dat als t minder gaat, je iedereen zo mist! En ben je al begonnen met werken? en snap je de taal al een beetje? en en en:P is het weer nog zo lekker? het is hier nu ijskoud:P met regen en wind.wwrrrrr...
heel koud dus:P en jij heeerlijk in de zon! als je ons mist, gewoon alles in je dagboek zetten he !!
Nou meis..ik ga weer verder,,maar wilde je nu echt wat terugsturen!! hou je taai, meid! ik denk aan je!!
Dikke kus Leonie..x -
03 November 2008 - 19:18
Opa/oma Bunker 3/11:
Lieve Tara,
Hier een berichtje vanaf de meteorenweg. Wij hebben jouw web-log gelezen, wat een verhaal.
Je eerste werkdag zit erop, en wij hopen dat je het naar je zin hebt gehad.Wij kijken uit naar je volgende verslag. Leuke foto's moet je vaker doen.
Dikke kus van opa en oma. -
04 November 2008 - 16:13
Nerissa:
daag nichtjee:D
nou wat een pech heb je ook hea..? najaah het weer vrolijkt je vast wel op.. hier wil je nu echt niet zijn... is echt koud!! en mistig... ik hoop dat alles weer goed komt en veel gaan genieten he:D
kusjeess(K) -
04 November 2008 - 17:50
Suus:
Dag Taarje!
Jeetje wat een rot begin!
Gelukkig gaat het weer beter!
Geniet maar lekker van de witte stranden en het heerlijke weer!
Heel veel plezier en succes daar in Mexico!
Dikke kus xxxx -
04 November 2008 - 18:25
Patricia 04-11-2008 :
Hey Lieffie,
Wat een klotezooi allemaal zeg. Nouja de eerste week is gewoon heel erg wennen hoor lief was bij mij ook zo. Na de eerste paar dagen werken leer je al weer wat meer mensen kennen en gaat het al wat beter :). Wel heel erg klote dat je meteen ziek was, maar gelukkig is dat nu al weer voorbij. Ga gewoon lekker mensen leren kennen en de omgeving natuurlijk. Vooral met het mooie weer daar en de mooie stranden (zijn wij hier jaloers op ;)). En geloof me de taal komt vanzelf, in het begin lijkt het inderdaad hell maar over een tijdje spreek je het vloeiend en lach je andere uit! Deze ervaring ga je je hele leven meedragen en dan zul je jezelf dankbaar zijn dat je het gedaan heb en ik weet zeker dat hier iedereen hartstikke trots op je is. Vooral je ouders en je big sista! Nou lief ik pas hier wel op je zussie hoor maak je daar maar geen zorgen over ;) Ik ga zekerz je site bijhouden en ik hoor natuurlijk alles uit tweede hand van je zus. Heel veel sterkte en zodra je een beetje gewend bent daar geniet er dan vooral van want voor je het weet zit je weer met je reet hier in het koude bibberland.
Heel veel liefs en een dikke knuffel en zoen,
Patricia -
05 November 2008 - 09:37
Vee Wo 5-11 10.36uur:
Dag zus,
Je moet maar even kijken wanneer je weer een kadootje uit mag pakken:-)
Plaats je snel weer een bericht op je site?!?!
Ïk heb met patries gister 27 dresses gehuurd!:D
Liefs
Revé -
05 November 2008 - 17:07
Tamara:
¡hola chica!
¿Que tal?
hahaha.. ff testen! (tis wel spaans:P)
wat top dat je dit heb aangemaakt! .. wat een verhaal zeg, had wel al van vee natuurlijk het één en ander gehoord maargoed .. bevalt t je nou wel daarzo? ga er maar lekker van genieten dat je daar zit! Ik ga regelmatig je verhaaltjes lezen hoor!;)
veel liefs en een dikke kus van je ex-collega-danseresje..:P -
05 November 2008 - 20:50
Ed,Dees,Ric&Mitch:
Hey lieve Tara,
Wat een prachtige blauwe zee zeg. Hoe zijn je eerste werkdagen verlopen? Heb je alle toeristen nog onder controle? We hopen snel weer iets van je te horen. Dikke kus van ons allemaal.;-)
Ed,Desiree,Ricardo en Mitchell.
05 November 2008 - 20:55
Rina Ect, Ect,.. LOL:
Hoi Lieve Tara,
Ik ben erg benieuwd hoe nu je eerste dagen zijn bevallen om daar te werken.
Je uniform ziet er in iedergeval prachtig uit, en aan de foto te zien is de lol ook al weer terug! :)
Meid doe net als de mexicanen,...rustig aan dan hou je het zeker uit!!!
Ga in je weinige vrije tijd heerlijk genieten van het prachtige strand en de lekkere temperatuur daar.
Hier mis je echt niets hoor, echt ik wil zo met je ruilen,..hmmm lekkerrrr taco'tje chilli en veel bonen denk ik zo maar??
Nou lieverd we zien snel weer wat je daar allemaal heb geleerd en meegemaakt heb.
Hele dikke kus van Rina en de kids!!! (k) -
05 November 2008 - 22:03
VEE:
I LOVE YOU SO MUCH -
06 November 2008 - 11:22
Hee schattie
ik vraag me echt af hoe je het daar hebt! Of je een beetje bent opgeknapt, en hoe het werken is.. Ik check je site elke dag ffies, om te kyken of dr al iets nieuws op staat!
Kus Maris!